Elefanter

En elefant kom marcherende

Et dobbeltstrikket babytæppe med elefanter march har længe været på to-do listen, men jeg skulle lige finde det rigtige garn. Det skulle være “rundt”, så motivet står tydeligt frem. Det skulle være lækkert og blødt, men alligevel kunne vaskes i maskine. Og så skulle en af farverne være jungle grøn.

På Fanø strikkefestival fandt jeg så G-uld (g-uld.dk) og deres i Merino 80/20 i farven Indigo/Lyng – et smuk grøn plantefarvet garn med nister. Junglen er jo ikke ensfarvet. Den anden farve blev ufarvet hvid. Da der stadig var overskudsfarve i den grønne (det står der tydeligt når man køber garnet) blev den hvide lidt lysegrøn mens jeg strikkede. Det blev rigtigt fint.

Opskrift får du ikke denne gang. Hvis du også vil strikke et dobbeltstrikket tæppe og ikke har prøvet dobbeltstrik før, vil jeg anbefale at du først strikker f.eks. grydelapperne fra mit sidste indlæg. Herefter er det blot at bestemme hvor stort du vil have tæppet, vælge hvordan kanterne skal se ud (her kan du se forskellige muligheder på opskriften til grydelapperne) og finde det eller de motiver du gerne vil have på tæppet. Strik så en strikkeprøve og brug den til at regne ud hvor masker og motiver der skal være på en række. Hvis dette er helt umuligt så sig til, så laver jeg gerne en mere detaljeret guide/opskrift.

Skriv et svar