Forfatterarkiv: admin

Elefanter

En elefant kom marcherende

Et dobbeltstrikket babytæppe med elefanter march har længe været på to-do listen, men jeg skulle lige finde det rigtige garn. Det skulle være “rundt”, så motivet står tydeligt frem. Det skulle være lækkert og blødt, men alligevel kunne vaskes i maskine. Og så skulle en af farverne være jungle grøn.

På Fanø strikkefestival fandt jeg så G-uld (g-uld.dk) og deres i Merino 80/20 i farven Indigo/Lyng – et smuk grøn plantefarvet garn med nister. Junglen er jo ikke ensfarvet. Den anden farve blev ufarvet hvid. Da der stadig var overskudsfarve i den grønne (det står der tydeligt når man køber garnet) blev den hvide lidt lysegrøn mens jeg strikkede. Det blev rigtigt fint.

Opskrift får du ikke denne gang. Hvis du også vil strikke et dobbeltstrikket tæppe og ikke har prøvet dobbeltstrik før, vil jeg anbefale at du først strikker f.eks. grydelapperne fra mit sidste indlæg. Herefter er det blot at bestemme hvor stort du vil have tæppet, vælge hvordan kanterne skal se ud (her kan du se forskellige muligheder på opskriften til grydelapperne) og finde det eller de motiver du gerne vil have på tæppet. Strik så en strikkeprøve og brug den til at regne ud hvor masker og motiver der skal være på en række. Hvis dette er helt umuligt så sig til, så laver jeg gerne en mere detaljeret guide/opskrift.

Dobbelt strik – ny favorit

Grydelapper

Dobbeltstrik er blevet min nye favorit (eller i alt fald en af dem).

At kunne strikke med to retsider, ikke at skulle tænke på lange tråde på bagsiden så du kan strikke lige det motiv du har lyst til og stort set uden montering.

Grydelapper i lidt forskellige sværhedsgrader er mit først bud. Måske er det noget du også får lyst til at gå i gang med.

Dette er en grundopskrift med valgmuligheder.

Hvis du ikke har prøvet dobbeltstrik før og kan lide at eksperimentere, vil jeg anbefale at du først kigger på afsnittene om forskellige måder at slå op, lukke af og strikke kantmasker og evt. strikke nogle strikkeprøver, så du kan vælge hvilket udtryk dine grydelapper skal have.

Du kan downloade mønsteret fra Ravelry https://www.ravelry.com/patterns/library/faben

Bitorn

bitorn-kamille1

En kombination af klassisk nordisk hjul-mønster og Tern, et lækkert garn af 75% uld og 25% silke fra Quince og Co har dannet basis for denne sweater til en lille pige eller dreng i børnehavealderen.

Du kan downloade opskriften her Opskriften er gratis, men jeg vil blive glad for en kommentar, så jeg kan vide lidt om hvor min opskrift bliver ender ;->

Bitorn dansk opskrift

Estuary – going light

img_2511I Edinburgh fandt jeg en super inspirerende lille garnbutik med garner lavet af mange forskellige fibre. Fra Japan kommer dette garn fra habu. Det er så blødt og dog stærkt at deter perfekte til at strikke for eksempel spindelvævstynde sjaler.
Garnet  indeholder 68% mohair og 32 % nylon med en løbelængde på 285 meter i et nøgle på 14 gram.

Det blev til et fint sjal. Opskriften på Estuary som sjalet hedder er fra Tincanknits og fundet på Ravelry. Den er beregnet til en hel anden type garn og det er interessant at se hvordan de to garntyper skaber to så forskellige resultater.

 

Kludens ABC

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der strikkes klude som aldrig før i alt fald af to årsager:

  1. Vi vil gerne give et lille bidrag til at dæmme op mod microplast i vores miljø
  2. Det er et lille overskueligt håndarbejde, hvor alle der kan strikke ret og vrang, kan være med

Formålet med Kludenes  ABC er at tilføje et punkt til på listen

  • At prøve og at øve nye strikke udfordringer, måske med plads til en fejl hist og her, for det jo bare en klud

Alt efter temperament kan kludene bruges til mange ting. Nogle vil måske vælge at bruge kludene med hulmønstre til vaskeklude og de lidt mere robuste til karklude, men også dem med hulmønstre kan holde til en del – bomuldsgarn er jo ikke lige sådan at bryde. Hvis det skulle gå galt, kan man jo bare strikke en ny og prøve endnu et mønster.

Indhold

  • Opskrifter på de første fem klude: Abbild, Braris, Cimbria, Dule og Elhem. med stigende sværhedsgrad.
  • Mønstre beskrevet med ord og med diagrammer, så der er frit valg.
  • Maske guide (f.eks. hvad betyder 2rsm og hvordan strikker man det)
  • Tips og tricks bl.a. til situationen: HJÆLP – jeg har lavet en fejl. Hvad skal jeg gøre???

Kan downloades her

kludens-abc-del-1v2

Kommentarer modtages meget gerne  enten her eller skriv til  strik@strikstrikstrik.dk

Travl

Busy

Designs, mønstre, web og en masse strik.  Er snart tilbage med et nyt design.

Abbakorra

Abbakorra

En kombination af traditionel nordisk stik og blødt merino uld fra Lang har inspireret mig til denne sweater til en førskole pige.

Sweateren er en temmelig løs model, lige til at putte i på en kold dag. Hvis du ønsker en sweater der sidder tættere, vælg en mindre størrelse og strik til den ønskede længde.

Den letteste måde at strikke flere-farvet  er at bruge en rundpind.  Hvis trøjen har påsatte ærmer er det mest almindelige at klippe hul til ærmerne og sikre at maskerne ikke løber, ved at sy nogle sømme på en symaskine eller hækle kanterne. Men jeg synes at dette ofte bliver lidt ujævnt/klodset specielt i små størrelser. For at undgå det, har jeg valgt at strikke frem og tilbage på den øverste del, selvom det giver lidt ekstra arbejde.

Ærmerne er strikket for ærmegabet til håndledet. Det giver to fordele:

Det giver en glattere søm ved ærmegabet og det er let at justere længden af ærmerne eller udskifte ribkanten hvis det bliver nødvendigt

Mønsteret kan downloades fra Ravelry her:  Abbakorra